Om

Raphael

Biografi: Informatör, skribent och coach.

Visa fullständig profil

 

3 kommentarer

 1. Tommy Engström

  Hej Raphael
  Hade minnesstöld problem i min iPhone4s. Du hade vid ett tillfälle föreslagit följande:
  ”Postad 4 mars 2015 klockan 14:12
  Använder du andra applikationer än Apples egna för video och kamera, och har du bilder och videor sparade i dem? Det finns applikationer som sparar internt i sitt eget utrymme istället för att spara i Kamerarullen eller Bilder och Album… ”
  Jag började med att at bort alla bilder, videos, bildström och onödiga appar. Trots det visade iPhone att det bara fanns några hundra MB kvar och till min bestörtning så minskade det tillgängliga minnet för varje minut jag väntade.
  På ditt förslag gick in och raderade två appar för hantering av bilder: ”Flipagram” och ”Sort My Photos” och genast så har jag 7 GB ytterligare minne. Vilken av apparna som stal minne vet jag inte, men det kan ju vara ett tips anslå till andra med samma problem.
  Hälsningar
  Tommy

 2. Mårten Lundh

  Hej Raphael!
  Tänkte höra med dig för du verkar ha koll på Apple Music, iTunes Match och iCloud mm.
  Jag vill skaffa Apple Music men har inte vågat då ja hört att mina lokalt sparade låtar kan bli raderade.
  Jag har rippat in runt 2000 cd skivor så det har tagit lite tid och jag har inte vågat chansa. Jag har cd skivor som finns i ITunes butiken men ungefär 30% av min samling finns inte där. Jag har ITunes match och det funkar bra för att kunna lyssna på iPhone eller iPaden.
  Vet du om det finns någon risk att mitt bibliotek på datorn raderas när jag skaffar Apple Music?
  I mitt fall vilket är bäst att välja när jag får valet i Apple Music: slå ihop biblioteken eller ersätt ditt iPhone bibliotek med iCloud biblioteket?
  Registrerar man sig för Apple Music på datorn eller kan man lika gärna göra det på iPhonen eller iPaden?

  Jag är evigt tacksam för svar!

  Tack på förhand!

  Mvh,
  Mårten

  • Prenumeration på Apple Music kan man starta i iTunes på Mac/Windows eller Apples musikspelaren i iPhone/iPad eller Android. I senare versioner av iOS har du iTunes affär och musikspelaren separerad. Det är kopplat till ditt Apple ID-konto för iTunes.

   När det gäller iCloud musikbibliotek, som din fråga om rippning mer gäller, så slår man på/av den separat. Det går utmärkt att använda Apple Music utan iCloud-musikbibliotek, dock får man ju då inte moln-synkningen av spellistor och musik, och musiken sparas lokalt. Men man får musikströmningen så det fungerar typ Spotify.

   Idén med iCloud musikbibliotek är att ha all musik i molnet som strömmas till ens enheter, och för att det ska fungera så finns möjligheten att ladda upp musik. Om du har CD:s med musik som finns på iTunes, så kommer iCloud musikbibliotek känna igen den musiken och lägga upp från iTunes istället för från din CD, och då blir det AAC formatet. Om det är musik som inte finns på iTunes, så laddas din musik upp och sparas i AAC på iCloud musikbibliotek. AAC är formatet som Apple Music strömmar med. Det som strömmas får kopieringsskydd, de låtar som du laddar ner från iCloud musikbibliotek och sparar lokalt får kopieringsskydd.

   Det som läggs upp på iCloud musikbibliotek av din musik är kopior, du har fortfarande kvar ett lokalt bibliotek. Icloud musikbibliotek raderar inte ditt lokala bibliotek av sig självt. Viktigt att skilja på lokalt och molnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: