Äntligen börjar Papyrus Author bli färdig för släpp!

Jag har länge sett fram emot släppandet av det tyska programmet Papyrus Author i en engelsk version. Efter år av förseningar och utlovade releaser så verkar det nu vara nära, utgivarna säger att en ”public beta” snart kommer och de har även gjort om hemsidan så det verkar som de faktiskt jobbar!

https://www.papyrusauthor.com

Visst är mitt intresse för Papyrus delvis nostalgisk. Jag använder Atari ST under 1980-talet och Papyrus var en av de första ordbehandlare till den och dessutom en av de första med olika typsnitt och storlekar och ett grafiskt utseende. Det var en snabb ordbehandlare samtidigt som den var grafiskt intensiv. Åh vilka minnen…

Papyrus Author är dock ett helt annat program, även om det har rötterna i 1980-talet. Nya Papyrus är en kombination av ordbehandlare med en enklare databas och ”mind mapping”-diagram för att organisera ens kreativa idéer. Syftet med programmet är att vara en arbetsmiljö för professionella författare.

Den inbyggda databasen används lämpligen för anteckningar om medverkande karaktärer och miljöer som används i berättelsen.

 

Jag ser fram emot att testa programmet när det har blivit färdigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: