Raphael Mabo : Mac OS High Sierra fungerar bra!

Apple har släppt en ny version av sitt operativsystem och jag har redan uppgraderat. Normalt brukar jag vänta ett tag, för att Apple och andra mjukvaruleverantörer ska hinna med att anpassa sina program och sortera ut buggar. Den här gången valde jag att uppgradera rätt omgående, därför att High Sierra i många och mycket är en finslipning och förbättring av Sierra – som jag redan har kört ett tag. Hade det varit mer förändringar hade jag väntat längre.

High Sierra fungerar bra, jag tycker Safari har fått snabbare grafik – visningen av hemsidor går något fortare. Programmet Bilder har genomgått flera positiva förändringar, nu är det – äntligen – möjligt att på ett enkelt sätt använda externa bildredigerare ihop med Bilder. Jag har redan testat med Luminar! Bilders egna justeringsmöjligheter har dessutom utökats och blivit kraftfullare. Bilder tycker jag är den största förändringen som nya High Sierra innebär för användaren, förutom lite finputs här och där i systemet.

High Sierra är Apples sista Mac OS som har stöd för 32 bitars program. Nu är tiden att sortera ut och ersätta de eventuella 32 bitars program som man har med 64 bitars versioner. Jag gick igenom i min dator och såg att de flesta program jag använder är 64 bitars, men jag hittade några få 32 bitars, som till exempel Stones Create – ett designverktyg som jag använt i många år.

När jag öppnade ett Finder-fönster såg jag att mina genvägar till vänster i fönstret hade flyttats omkring efter uppgraderingen – nu var det lätt att flytta tillbaks dem, men detta är ett exempel på mindre saker som man kan behöva ägna sig åt efter en uppgradering.

Innan uppgraderingen hade jag förberett datorn genom att kontrollera lagringsenheter och jag hade kört ”säker start” för att rensa i diverse cache-filer, för att säkerställa en så smidig uppgradering som möjligt. Jag rekommenderar dessa åtgärder innan varje större uppgradering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: