Raphael Mabo : Ställa in Telia-mejl med Yosemite

Jag har märkt en del frågor som gäller att ställa in mejl på Telia med Yosemite, flera har rapporterat att datorn vill POP men själva vill de IMAP. Detta handlar om att Apple Mail ställer in sig automatiskt efter den server som tillhör ens mejlkonto. Telia klarar av både POP och IMAP, men kommunicerar först POP till Apple Mail så det är vad programmet ställer in sig på. 

Lösningen är att ställa in IMAP manuellt. Apple Mail går in i manuellt läge när den inte kan känna av servern. Välj Mail – Lägg till nytt konto. Ange ditt namn som vanligt, men istället för din mejladress och lösenord så ska du ange mellanslag. Efter detta trycker du på Skapa.

Eftersom du inte har angett någon mejl och lösenord, så finns det ingen server för Apple Mail att kolla upp. Nu kommer den att tala om att du ska ställa in mejlen manuellt och den visar rutan Nästa som du trycker på. 

Fyll i uppgifterna på din IMAP som du har fått från Telia. Detta tips gäller även för andra fall där Apple Mail ställer in fel mejlprotokoll.

Not: IMAP och POP är två olika mejlprotokoll, där IMAP är nyare och POP äldre. IMAP innebär att datorn och mejlen på internetservern speglar varandra och har samma information – det som du gör i datorn påverkar mejlen på internet. POP innebär att mejlen hämtas ner till datorn och det du sedan gör i datorn påverkar inte mejlen på internet, vanligt är att mejlen raderas på internet efter att man har hämtat ner dem. IMAP är att föredra för den som vill ha samma mejl på flera enheter och på internet.
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: